فقط 1.490.000 تومان

آفر ویژه تور گرجستان

رزوراسیون کلیه هتلهای دبی  - بلیط رفت و برگشت پرواز 

فقط 300 درهم

رزرو پرواز و هتل با بیشترین کیفیت و بدون محدودیت

فقط 32 دلار

نمایشگاه قلم‌زنی با الهام از نقوش اساطیری ایران برپا می‌شود

تهران- ایرنا- نمایشگاه دست‌سازه‌های فلزی «جانی دوباره» با الهام از نقوش اساطیری اقوام آریایی ساکن ایران زمین در هزاره نخست قبل از میلاد در گالری مس‌نگار برپا می‌شود.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از روابط عمومی گالری مس‌نگار، این گالری که با رویکرد معرفی گونه‌های مختلف هنرهای صناعی ایران فعالیت می‌کند، این بار نمایشگاهی از آثار ثریا محمدی را تدارک دیده که روز جمعه 21 دی ساعت 16 افتتاح می‌شود و طی چهار روز میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.
محمدی درباره این نمایشگاه گفت: در طول تاریخ، تزیین چه به صورت زیور برای زن و مرد و چه به شکل لوازم کاربردی روزمره همواره جایگاه ویژه‌ای داشته و یکی از نخستین دلایل پیدایش هنر تمایل ذاتی انسان به زیباتر کردن خود و زندگی اطرافش بوده است.
وی افزود: در خصوص هنر دوران باستان و پس از آن تحقیقات بسیاری صورت گرفته اما دوران قبل از آن خصوصاً هزاره اول قبل از میلاد، دوره تاریک و مهجور تاریخ کشورمان است.
محمدی اظهار داشت: این موضوع دلیلی شد تا پس از سالها تحقیق نظری در مقطع دکتری، نتایج آن در قالب کتابی مجزا در مورد اقوامی که در این بازه زمانی وارد ایران شده و سکنی گزیده و آثار قلم‌زنی، جواهرسازی و فلزکاری قابل توجهی بر جای گذاشتند، ارائه شود.
این هنرمند قلم‌زن گفت: سکاها که آریایی نژاد بوده و اقوام لرستان با مفرغ‌های بی‌نظیرشان دو قومی بودند که مورد بررسی دقیق قرار گرفته و نهایتاً مشخص شد که این اقوام با سبک جانوری و انتزاعی شگفت‌انگیزشان علاوه بر تأثیر و تأثر بر یکدیگر، پایه‌گذار هنر شکوهمند هخامنشی و ادوار بعدی نیز بوده‌اند.
وی افزود: امروزه قلم‌زنی در کشورمان به عنوان یکی از اصلی‌ترین شاخه‌های صنایع‌دستی جایگاه ویژه‌ای دارد و در شهرهای مختلف با سبک و سیاقی اندک متفاوت از هم در حال انجام است.
محمدی خاطرنشان کرد: پس از سالها تلاش برای شناخت این حوزه، اکنون لزوم نوآوری و ایجاد تحول خصوصاً در مورد طراحی در قلم‌زنی و برجسته‌کاری برای تداوم این هنر اصیل ضروری است و سالیان طولانی است که قلم‌زنان همان طرح‌ها و الگوهای تکراری خود را اجرا می‌کنند و در اغلب موارد، هنرجویان هر استاد نمونه‌ای تازه‌کار از سبک استاد خود می‌شوند.
این هنرمند قلم‌زن گفت: اجرای ایده‌ها و طرح‌هایی متفاوت با آنچه تاکنون به عنوان قلم‌زنی دیده‌ایم می‌تواند نجات‌بخش هنر فلزکاری باشد که با توجه به این پیشینه غنی خیلی دور از تحقق نیست.
وی افزود: پس از سالها تحقیق نظری در رابطه با هنر این اقوام و سبک طراحی و ساخت آثار پیچیده‌شان تصمیم به تفحص در مورد چگونگی ساخت نفایسی به این ارزش گرفته و این امر مدتها به طول انجامید و در نهایت این تلاش و کوشش به کشف و شناخت روش ساخت و نیز بازنمایی برخی از آنها و در ادامه، ساخت آثاری با الهام گرفتن از سبک منحصر به فرد این هنرمندان سبک جانوری منجر شد.
محمدی توضیح داد: تمامی این آثار بر روی ورق مس و با تکنیک برجسته‌سازی «جُنده کاری» ساخته شده‌اند که برای هر نمونه نیاز به چند بار قیرگیری از رو و سپس پشت ورق بوده و فرم‌دهی اشکال با کمک قلم‌ها و چکش‌های فلزی، چوبی و لاستیکی در ابعاد و اشکال مختلف صورت گرفته است.
وی ابراز امیدواری کرد: این دوره از تاریخ سرزمینمان که با وجود جذابیت‌های فراوانش نسبت به دوره‌های تاریخی دیگر، کمی ناشناخته و خاموش مانده، مورد توجه پژوهشگران در حوزه‌های مختلف قرار گیرد و برای آیندگان تصویری روشن و شفاف بر جای گذارد.
گالری مس‌نگار در خیابان ملاصدرا، خیابان شیراز شمالی، کوچه حکیم اعظم، مجتمع پارک پرنس، واحد تجاری شماره پنج واقع شده است.
تهرام/7245//1348** 1055

کلیه حقوق به آزانس مسافرتی تاپ سیر تعلق دارد.شمارنده