فقط 1.490.000 تومان

آفر ویژه تور گرجستان

رزوراسیون کلیه هتلهای دبی  - بلیط رفت و برگشت پرواز 

فقط 300 درهم

رزرو پرواز و هتل با بیشترین کیفیت و بدون محدودیت

فقط 32 دلار

معرفی کرمان

 یخدان مویدی:
در گذشته یخدان مویدی خارج از شهر کرمان قرار داشت و بر اثر توسعه شعری اکنون داخل شهر (خیابان شهید کامیاب) جای گرفته و اطراف آن فضای سبز جالبی احداث شده است . عناصر تشکیل دهنده یخدان عبارتند از مخزن حصار، استخرو چاله یخ .پلان یخدان دایره ای و پوشش آن از خشت و ملات رس است و به صورت گنبدی بزرگ نمایان است . در حال حاضر یخدان مویدی دفتر مرکز ستاد تسهیلات سفر استان کرمان می باشد.


 

کتابخانه ملی کرمان :
این اثر ارزشمند در خیابان شهید رجایی (خورشید) واقع است و دارای سردری مرتفع مشجر و با صفا و نیز مکان مطالعه،مخزن کتاب و بخش های تحقیق و پژوهش و رایانه است . سالن 4000 متری موجود با سقف های گنبدی زیبا دارای 66 ستون هشت ضلعی می باشد . بنای کتابخانه به سال 1308 خورشیدی باز میگردد. که معماری آن محمد علی راوری این بنا را به سفارش جمعی از سرمایه داران کرمان ، رفسنجان و یزد احداث کرد تا کارخانه ریسندگی و بافندگی خورشید در آن فعالیت خود را شروع نماید.

تخت درگاه قلی بیگ:
این بنا در جنوب شرقی کرمان زاویه جنوبی کوه قلعه دختر واقع شده است و منسوب به یکی از نوادگان بیرام بیگ به نام درگاه قلی بیگ (جد خاندان درگاهی است . سنگ قبر آن در عهد صفوی نوشته شده است .

باغ فتح آباد :
این باغ که در روستای در 25 کیلو متری شهر کرمان قرار دارد و الگوی احداث باغ شاهزاده ماهان بوده از آثار عصر قاجاریه و از یادگاری های فضلعلی خان بیگلربیگی است به همین دلیل آن باغ بیگلربیگی میگویند. عبور آب فتح آباد از میان این باغ به صفا و طراورت خاصی می بخشیده است . این باغ توسط سازمان میراث فرهنگی در دست مرمت قرار دارد.

باغ موزه هرندی :
باغ هرندی و ساختمان آن از بناهای جالب  توجه دوران اخیر است بانی این باغ عدل السلطان است . این باغ که به مناسبت توقف تاریخی رضاخان در مسیر آخرین سفر تبعیدی اش اهمیت تاریخی یافته است حدود یکصد سال قدمت دارد .
ساختمان مرکزی در دو طبقه و در میان باغ بنا شده و امروزه به عنوان موزه منطقه ای استان کرمان مورد بهره برداری قرار گرفته است . در حال حاضر در طبقه همکف این ساختمان موزه سازه های سنتی و در طبقه فوقانی آن موزه باستان شناسی قرار دارد . استاد حسین مسعود یکی از هنرمندان عرصه موسیقی با اهدا 21 عدد ساز انگیزه ایجاد موزه سازهای سنتی را در محل باغ هرندی تقویت کرد و به کوشش مسئولین وقت در سال 1380 این موزه افتتاح گردید . هدف اصلی این موزه آشنا نمودن بازدیدکنندگان با سازه های بومی و سنتی این مرز و بوم و همسایگان کشور ایران است. از اهداف مهم موزه باستان شناسی معرفی تمدن های کهن منطقه جنوب شرق ایران و ارتباط آنان با تمدن های همجوار می باشد .

موزه صنعتی :
این بنا که در خیابان شهید بهشتی (دکتر شریعتی ) قرار دارد نمونه ای از همت و حمیت حاج علی اکبر صنعتی از خیرین کرمانی است که بنای پرورشگاهی برای نگهداری ایتام را پی ریخت ، درجوار آن موزه ای بنا نهاد که امروزه آثار ارزشمندی از استاد علی اکبر صنعتی یکی از فرزندان همین پرورشگاه در آن به نمایش درآمده است . موزه صنعتی در سال 1356 افتتاح شد و بعد از انقلاب به مدت تعطیل بود و در سال 1372بازگشایی شد. موزه هنرهای معاصر از سال 1386 در این محل مورد بهرهبرداری قرار گرفت.

موزه شهید باهنر:
موزه شهید باهنر کرمان از آثار ماندگار و ارزشمند کنگره بزرگداشت شهید دکتر محمد جواد باهنر است که در بیستمین سالگرد شهادت آن شهید والامقام با هدف حفظ و احیای نام آن شهید به همت سردار سرتیپ پاسدار دکتر عبدالمحمدرئوفی نژاد فرمانده وقت لشکر41 ثارالله بنا گردید و در تاریـــخ هفتـم شهریورافتتاح  گردید.
این موزه یکی از نتایـج ماندگار و پدیده های منحصر به فرد کنگره ی بزرگداشت  سرداران و هشت هزار شهید استان های کرمان و سیستان و بلوچستان اســـت که به همـــت و تدبیر فرمانده ی وقت لشکر41 ثارالله سرتیپ پاسدار قاسم سلیمانی در کرمان بنا شد. این موزه را آقای مهندس خان محمدی از استادان دانشگاه علم وصنعت تهران طراحی کرد که در زمینی به مساحت 23هزار متر مربع و زیربنای 2550 متر مربع است و در تاریخ 3 خرداد 1377 ساخته شده و در سالروز فتح خرمشهر افتتاح شد. قسمت های مختلـف موزه عبارتند از:
ساختمان اصلی موزه (در سه طبقه و هشت تالار)
- مرقد مطهر هشت شهید گمنام دفاع مقدس    
- ماکت بزرگ عملیات کربلای 5
- ماکت پویای عملیات والفجر8
- تالار عبرت و تالار بصیرت
- ورودی موزه
- مزار شهدا
- بوستان شهدا

موزه ارتش :
این موزه در سال1388 در ساختمان باشگاه قدیم ارتش که دارای قدمتی بیش از100 سال است افتتاح شد . این بنای تاریخی دارای 800 متر مربع زیر بنا و بدون ستون است. موزه دارای 4000 تجهیزات نظامی از زمان قاجاریه است که از استان های زاهدان ، تهران، اهواز و گرگان جمع آوری شده اند همچنین 50 قطعه عکس از رهبر در زمان جنگ 50 قطعه عکس از تجاوز رژیم عراق درسال 1358، اسنادی  از شهادت مردم کرمان ،وصیت نامهها و آثار باقیمانده از شهیدان،2 تابلوی نفیس با بیش از 100 سال قدمت در این موزه به نمایش گذارده شده اند.

گلزار مطهر شهدا :
 گلزار مطهر شهداء یکی از جاذبه های معنوی کرمان می باشد که در شمال شرق شهر و در حاشیه جنگل قائم واقع شده است.

پارک جنگلی قائم :
یکی از مناظر زیبا در شهر کرمان پارک جنگلی قائم میباشد  این پارک به صورت مصنوعی در جنوب شهر کرمان ساخته شده است . این پارک شامل کوهستان های مصنوعی در جنوب شهر کرمان ساخته شده است. این پارک شامل کوهستان های زیبا ، درختان سرو و کاج آبشار می باشد . پارک بازی کودکان یکی از امکانات این پارک بزرگ می باشد .

ییلات کوهپایه :
کوهپایه در 30 کیلومتری انتهای شرق کرمان قرار دارد و در دامنه های کوهستانی منطقهی مذکور تعداد زیادی چشمه آب شیرین و زلال وجود دارد کوهپایه منطقه ای خوش آب و هواست که در روز های تعطیل و فصل تابستان مهمانان زیادی دارد . از این رو جزء روستاهای هدف گردشگری به شمار می رود . برفراز بالای کوهپایه، آبشاری بس زیبا با چشم اندازی دلفریب وجود دارد . در این منطقه تعدادی مجتمع تفریحی ، اقامتی جهت ارائه ی خدمات بهتر به میهمانان احداث شده است.

 
بخش ماهان
یکی از مهمترین نقاط بازید و گردشگری استان شهر ماهان است که در 30 کیلومتری جنوب شرقی کرمان و در دامنه ارتفاعات تیگران واقع است و چشمه های متعددی دارد.

آستانه شاه نعمت الله ولی ماهان :
از آثار باشکوه ، زیبا و بسیار دیدنی ایران می توان مزار شاه نعمت الله ولی را نام برد . آستانه شاه نعمت الله ولی، زیارتگاه اهل دل و میعاد گاه شوریدگان وادی عشق، قریب هفت قرن قدمت دارد. سنگ بنای هسته مرکزی این مجموعه را احمد شاه دکنی با ارسال وجوهی به ایران پی ریخت. سال احداث بنا در کتیبه ورودی ،840 ه.ق ذکر گردیده است . نام صحن های این بنا به ترتیب از خیابان اصلی صحن اتابکی ، صحن وکیل الملکی،رواق مدیر الملکی، رواق مدیر الملکی، حرمف رواق شاه عباسی صحن میرداماد و صحن حسینیه است. شاه ولی معاصر حافظ لسان الغیب بود و حافظ توجه خاصی به اشعار وی داشت و بسیاری از غزلیات شاه را جواب گفت ، از جمله حافظ غزل زیر را :
آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند
آیا بود که گوشه چشمی به ماکنند
در جواب این غزل شاه ولی سروده است :
ما خاک را به نظر کیمیا کنیم
صد درد رابه گوشه چشمی دوا کنیم
از جمله بخش های دیگر آستانه ، کتابخانه و موزه شاه ولی است .
شاه نعمت الله عارف، ادیب و شاعر بزرگ قرن هشتم  ه.ق به سال 731 در کوهبنان به دنیا امد و به سال 834 در کرمان درگذشت و بنا به خواست خود در ماهان به خاک سپرده شد.

باغ شاهزاده :
باغ زیبا و مصفایی که با بیش از یک قرن قدمت و پیشینه تاریخی، در دامان کوه های سر به فلک کشیده هزار (تیگران) آرمیده و چشم و چراغ باغ های کنونی ایران به شمار میرود به سال 1297 ه.ق به وسیله عبد الحمید میرزا فرمانفرما هزار با ارتفاع 4501 متر ، مرتفع ترین کوه جنوب ایران و ارتفاعات مرکزی کشور آرمیده است . از مناطق سردسیر استان کرمان محسوب میشود . راین در زمان ساسانیان به واسطه قرار گرفتن در بزرگراه غرب به شرق و راه کرمان به جیرفت و بندر عباس ، موقعیتی مناسب داشته و یکی از مراکز داد و ستد کالا و همچنین بافت پارچه ای ارزشمندی بوده است که حتی به مناطق دور مانند مصر نیز صادر میشد . این منطقه در گذشته یکی از مراکز ساخت صنایع دفاعی مانند شمشیر و تفنگ نیز بوده است وزیری مولف کتاب جغرافیایی کرمان، راین را چنین توصیف کرد است : باغستانی فسیح ، مرغزاری نزه و بدیع ، آبش با سلسبیل بردار و هوایش با فردوس برابر.

 

راین :

جاذبه های گردشگری
ارگ راین (ورودی حاکم نشین):| مهم ترین جاذبه تاریخی این دیار کهن، ارگ راین است.
ارگ راین، بزرگترین بنای خشتی بعد از ارگ بم با مساحتی بیش از بیست و دو هزار متر مربع، نشسته بر تارک تاریخ، میراث ارزشمند و ثروت فرهنگی تاریخی که سالیانه میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی است. این ارگ در جنوب غربی شهر کنونی راین و بر بلندای تپه ای قرار گرفته است.
دور تا دور قلعه را حصاری در برگرفته که ارتفاع آن بیش از ۱۰ متر است. تنها ورودی قلعه از جبهه شرقی است که با سردربزرگ و باشکوه به محوطه داخلی راه دارد. قلعه، عناصری چون بازار، مسجد، زورخانه و عامه نشين دارد.
قلعه راین یکی از مهم ترین آثاری است که می تواند بر تاریخ کهن این خطه گواهی دهد و برسند موجودیت راین قبل از اسلام مهر تائید نهد. این قلعه مدرک گویایی است که گفته می شود قدمت و سابقه این دیار را به دوره ساسانیان می رساند. قلعه هایی با قدمت و سابقه بیشتر در این محل وجود داشته که بر اثر حوادث طبیعی از بین رفته اند.
در زمان يزدگرد سوم، اعراب به فرماندهی مجاشع این مسعود سلمی، هنگام فتح ایالت کرمان، نتوانستند به قلعه راین که دژی مستحکم بود، وارد شوند. در قرن ششم هجری قمری، جنگ بهرام شاه با ملک ارسلان در نزدیکی همین قلعه بوقوع پیوست که راینی ها از قلعه خارج شدند و به نفع ملک ارسلان جنگ را به پایان رساندند.

مکان های مذهبی
مرقد مطهر امامزاده شیرخدا، امامزاده سید علی و امامزاده زید در شهر راین است. نسب شیرخدا با واسطه به امام صادق (ع) نسب امامزاده سید علی با ۱۰ واسطه به امام حسن مجتبی(ع) و نسب امامزاده زید با ۷ واسطه به امام موسی کاظم (ع) می رسد. مرقد شیرخدا در خیابان امام خمینی (میدان شیرخدا) و مرقد امامزاده سیدعلی و امامزاده زید در خیابان طالقانی می باشد.
درختان از جاذبه های طبیعیش هر راین می توان به چنارهای هزار ساله ی مسجد جامع و سرو ۴۰۰ ساله که در مقابل حرم امامزاده زید (انتهای خیابان شریعتی) واقع است اشاره کرد.

صنایع دستی
مهم ترین و معروف ترین صنایع دستی راین، صنایع فلزکاری است. کارد و چاقوی ساخت صنگتعران راین، معروف و مشهور میباشد. بافت فرش دستباف هم در این منقطه رواج دارد.
دهانه آتشفشانی:
از دیگر جاذبه های طبیعی راین می توان به بزرگترین دهانه آتشفشانی در نزدیکی روستای قلعه حسن علی به همراه ۱۴ دهانه کوچکتر و چشمه های آب معدنی اشاره کرد. در حدود ۳۰ کیلومتری جنوب راین و در مسیر یکی از رودخانه های کوه هزار، چشمه های آب معدنی از دسته آیهای کلورید سدیک بیکربنات کلسیم سنگین و شبیه آب معدنی آریاژ ایزره فرانسه وجود دارد و برای درمان بیماری های راشیتیسم و روماتیسم مؤثر است. در خصوص معادن نیز لازم است به معدن مرمر راین اشاره کرد که شهرت جهانی دارد. حرم حضرت علی(ع) و عمارت تاج محل، زیباترین بنای تاریخی هند، گویای مرغوبیت مرمر راین است.
 

کوه هزار:
کوه هزار، به دلیل داشتن هزار نوع گیاه گوناگون، هزار نامیده شده است. و با ارتفاع ۴۵۰۱ متر، مرتفع ترین کوه جنوب ایران و ارتفاعات مرکزی کشور است ، روستاهای دامنه کوه هزار مانند دودران زیارتگاه، باب زنگی و گیشیگان، با آب و هوایی بسیار دلپذیر و آبشاری زیبا که در دل آن کوه قرار دارد در فصل بهار و تابستان پذیرای دوستداران طبیعت هستند. هزار با وسعت ۹۰۰ کیلومتر مربع، سرچشمه رودخانه هایی چون هلیل رود، هفت کوسک، چاری و تهرود است. یکی از مهم ترین جاذبه های طبیعی کوه هزار، آبشار زیبایی است که در ۱۴ کیلومتری شهر راین قرار دارد.
 

بلندترین مناطق مسکونی ایران
در بخش های غربی و جنوبی رشته کوه هزار روستاهایی چون اردیکان و باب زنگی با ارتفاعی نزدیک به ۳۳۰۰ متر از سطح دریا با توجه به اینکه در تمام طول سال سکنه دارند به گونه ای بلندترین مناطق مسکونی ایران محسوب می گردند. روستاهایی که تصویر زمستانی آنها حال و هوای خاصی در این بخش از رشته کوه هزار حاکم می سازد. همچنین در فاصله ی ۲ کیلومتری اردیکان آبشار دیگری از دیواره های این بخش از هزار، جاری است.
 

بخش گلباف
بخش گلباف در فاصله ۱۲۵ کیلومتر جنوب شرقی کرمان در میان کوههای مرتفع قرار دارد و دارای آب و هوای معتدل کوهستانی می باشد. از شمال به بخش شهداد، از جنوب به شهرستان نیم، از شرق به کویر لوت و از غرب به جاده ماهان - بم وصل گردیده، هزار سال پیش تام خيق بر تارک این شهر می درخشید.
گودعلی از دیگر نامهای گلباف بوده است آن هم بدلیل واقع شدن در درون گودی بوده است. نام دیگر این بخش گوک بوده که به دو معنی، یکی به معنی پهلوانان ( از شجاعت و دلاوری تفنگچیان گوکی سخن می گفته) و دیگر گود به معنی گودال کوچک است. گوک در سال ۱۳۴۸ تغییر نام داده است.
وجود زمینهای حاصلخیز و آب فراوان تمدنی را پای ریزی کرد که هزار و اندی سال بعد گلباف نام گرفت، گلباف آخرین نام این بخش است و دلیل نامیده شدنش به خاطر مرغوبیت فرش آن بوده و رواج صنعت قالیبافی است.
بنا به استناد کتب تاریخی گلباف در ازمنه قدیم قلعه و برج و بارویی عظیم داشته و به تصرف سپاهیان محمود افغان نیز در آمده است همچنین در زمان حکومت زندیه از گلباف در تاریخ کرمان نامی به میان آمده است. قدمت گلباف به گفته بسیاری از مردم شهر بیش از هزار سال می باشد. در زمان حاضر تنها وجود درختان کهنسال سرو و چنار در گوشه و کنار شهر که ثروتهای آن به حساب می آیند نمادهایی هستند که می توان آثار دوران گذشته را در آن دید. وجود شبکه بسیار پیچیده قنوات نشانه یک نظام اقتصادی کهن و با سابقه است.

 

جاذبه های گردشگری
سرو تاریخی
سرو کهنسال با قدمتی قریب به هزار سال با قطر ۶ متر و درازای ۴۰ متر از دیرباز از دیدنی های منطقه بوده است. و در گذشته این سرو تقدس عظیمی داشته و در مراسم تعزیه، تنه سرو را سیاه پوش می کردند و در عروسیها عروس را برگرداگرد آن می گرداندند. این تقدس گویا به خاطر کاشت این سرو توسط عارف نامی ابوسعید ابوالخیر بوده است.
 

آبشار دریا(کشیت):
آبشار دریا با ارتفاعی حدود ۲۰ متر در حوضچه ای با شعاع ۵ متر می ریزد و در وسعت خشک و بی انتهای کویر، دریایی را رقم می زند. در کتاب جغرافیای کرمان تصریح شده است که آقا محمد علی کلانتر آن جا سیصد ذراع طناب با اسباب لازمه در آن فرو کرد و به ته آن نرسید و گفته است که عمق وسط آن را جز خدای تعالی کسی نمی داند
آثار تاریخی گلباف: ۱) قلعه گلباف و آب خندق واقع در محله شاهپری ۲) قلعه روستای کشیت ۳) مقبره امامزاده زید محمود واقع در روستای خرمک ۴) مقبره سلطان حسن شاه واقع در روستای آبگرم ۵) مقبره شاه شمس الدين واقع در محله رزنو گلباف ۶) مقبره شیخ جنید واقع در گلباف جنب قلعه ۷) مقبره شیخ مرتضی نیشابوری واقع در گلباف جنب منبع آب ۸) مقبره سلطان ابوسعید ابوالخیر واقع در بهشت زهرا گلباف ۹) مقبره حاج سید حسن خراسانی معروف به حاج آقا ۱۰) قلعه تاریخی هشتادان واقع در روستای هشتادان ۱۱) تپههای گزعلی مراد در شرق کشیت ۱۲) آثار کوره های لعاب در شرق کشيت
 

جاذبه های طبیعی:

۱) آبشار بیدوئیه گلباف ۲) روستای آبگرم دارای چندین حوض آب گرم که از خواص زیادی برخوردار است ۳) آبشار بندر جوشان ۴) آبشار آبگرم کشیت
 

بخش شهداد

جاذبه های گردشگری
محوطه باستانی شهداد: بر اساس کاوش های انجام شده توسط هیئت باستان شناسی تهران به سرپرستی دکتر علی حاتمی در سال ۱۳۴۹، گروه اعزامی به منطقه شرق شهداد به مجموعه ای دست یافت که منازل مسکونی، کارگاههای ریخته گری و ذوب فلزات مردم شهر را در هزاره سوم و چهارم قبل از میلاد آشکار ساخت،
علاوه برآن قدیمی ترین پرچم فلزی جهان موسوم به درفش شهداد، تعداد بسیار زیادی شی سفالی، فلزی و سنگی، مجسمه های گلی مرد و زن و از دل ریگزارهای منطقه باستانی شهداد کشف شد.
 

امامزاده زید:
یکی از اماکن متبرکه استان کرمان بارگاه مقدس امامزاده زید شهداد است، که با هفت واسطه به امام ششم منصوب است. قدمت بنای این امامزاده به قرن هفتم هجری می رسد.
از دیگر جاذبه های تاریخی شهداد: - شهرک باستانی دشت لوت - آب انبار حاج محمدتقی - آسیاب آیی دوقلو خانه صادقی ها - قلعه رموک و کهنه شفيع آباد
 

گندم بریان:
وجود منطقه گندم بریان شهداد به عنوان یکی از گرمترین نقاط کره زمین در فاصله ۱۵ کیلومتری شمال کلوتها که درجه دمای آن در تابستان به بیش از ۵۵ درجه سانتیگراد می رسد، جریان رود شور با غلظت بالای نمک، سکوت و سراب بی مانند کویر، آسمان پرستاره و مهتایی، گودترین نقطه کشور بزرگ ایران در این منطقه از جاذبه های شگفت کویر شهداد به شمار می رود.

کویر شهداد(کلوت ها):
از جمله جاذبه های طبیعی کرمان و کشور که عظمت آن هرگز در باور ناآشنایان نمی گنجد، کویر است. کویرهای کرمان جذابیت های ویژه ای دارد که آنها را در شمار مناطق شگفت انگیز توریستی قرار می دهد. از زیباترین بخش های کویر که تماشای آن به یک رؤيا شباهت بیشتری دارد، دیدار از کلوتهای کویر است، کلوتها زیباترین عارضه طبیعی کلوخی دنیا و زیباترین و جذاب ترین پدیده ی کویر به شمار می روند و در هیچ یک از بیابان های دنیا نظیر ندارند. كلوتها سرتاسر قسمت غربی کویر لوت مرکزی را پوشانده و از دور به شهر بزرگی می ماند که ماهها و سال ها، ده ها بنا و کارگر نسبت به ساخت آن اقدام کرده اند. این شهر کلوخی در فاصله ی ۴۰ کیلومتری شرق و شمال شرق شهداد قرار گرفته و مساحت آن بیش از ۱۱ هزار کیلومتر مربع است. در حال حاضر علاوه بر جاده ی آسفالته بين شهداد و کلوتها، كمپهای کویری ای ساخته شده که می تواند برای اسکان شبانه مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این وجود آب برق، تلفن، آشپزخانه و سرویس بهداشتی هرگونه نگرانی را در این مورد مرتفع می سازد.
سیرچ دهستان سیرچ در ۵۵ کیلومتری شهر کرمان و ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی شهداد (بر سر راه کرمان - شهداد) قرار گرفته است. درختان سر به فلک کشیده، هوای خنک تابستان، ارتفاعات پربرف زمستان، پیست اسکی، رودخانه و بخصوص سرو هزار ساله و تماشایی این روستا از جاذبه های گردشگری آن است.
وجود چشمه آب گرم جوشان با خواص درمانی قابل توجه در فاصله ۸ کیلومتری سیرج و نصب تعدادی آلاچیق در محوطه آب گرم از دیگر جاذبه های منطقه به شمار می رود. کوههای بلند با چشم اندازهای زیبا پوشیده از توده های انبوه درختان، جاذبه های گردشگری منطقه را دو چندان می کند. قرار گرفتن سیرچ در مجاورت
شهداد و منطقه ی کلوت ها که جاذبه های بکر سیرچ - شهداد را فراهم نموده و وجود دو نوع ساختار طبیعی متفاوت (ییلاق سرد و گرم و سوزان) در مجاورت یکدیگر که کم نظیر و بسیار جذاب می باشد. منطقه فوق را به منطقه ی نمونهی گردشگری تبدیل کرده است.

شهرستان بردسیر
شهرستان بردسیر در فاصله ی ۶۱ کیلومتری جنوب غربی مرکز استان کرمان واقع شده است.

جاذبه های گردشگری
مناره مسجد نگار: مناره نگار، نزدیک بردسیر، در مسیر بافت-بزنجان قرار گرفته است.
این برج یکی از برج های برجامانده از دوره سلجوقی است. منارهی نگار آجرچینی بسیار زیبایی دارد و کتیبه ای به خط کوفی از کاشی فیروزه ای بر روی آن نصب شده است.
 

بقعه پیر برحق (جارسوز):
بقعه پیربرحق، یادگاری از قرن هفتم هجری است که نقشه آن از داخل هشت گوش و از خارج چهارگوش است. تزئینات گچبری، مقرنس کاری خطوط کوفی و کاشی کاری، شکوه و جلال خاصی به گنبد داده است.
 

خانه بهادرالملک:
این خانه بازمانده یکی از چهره های سیاسی و متمکنین بردسیر سرتیپ عبدالمظفرخان معروف به بهادرالملک متوفی به سال ۱۳۲۹ شمسی است و در حاشیه خیابان دکتر شریعتی واقع شده، در ساخت آن از خشت خام و در برخی از قسمتهای آن آجرهای چهار گوش به کار رفته است. بنای مذکور زیبایی خاصی دارد. این بنای زیبا مرمت و بازسازی شده و در حال حاضر دفتر نمایندگی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و پایگاه حفاظتی شهرستان بردسیر در این محل مستقر می باشد.
 

لاله زار بردسیر:
لاله زار در ۷۵ کیلومتری جنوب شرقی بردسیر واقع شده است. آب و هوای کوهستانی منطقه، باغستان های زیبا و متعدد، تنوع شگفت انگیز پوشش گیاهی و همچنین همجواری با آب گرم معلنی بخش لاله زار را به یکی از جاذبه های مهم گردشگری (بهار و تابستان برای مردم استان تبدیل نموده است. در گذشته (تا اوایل قاجار) نام این محل کارزار بوده است که محمد اسماعیل خان وکیل الملک با الهام از جلوه های کوهستان بلند و سرشار از لاله و طبیعت زیبا، آن را لاله زار می نامند. این منطقه به دلیل فراوانی شکار، شکارگاه حاکمان کرمان بوده است، از جاذبه های تاریخی منطقه می توان به امامزاده سید شمس الدین، گرمابه قدیمی برج سیف علی، تپه های باستانی، مسجد قدیمی، کاروانسرا، آب گرم معدنی و سد خاکی اشاره کرد، در ضمن این منطقه به عنوان یک منطقه ملی گردشگری به ثبت رسیده است.

بیدخوان بردسیر:
منطقه بیدخوان در ۴۲ کیلومتری جنوب بردسیر واقع شده است. آب و هوای منطقه معتدل کوهستانی است و از رودخانه های فصلی مهمی برخوردار میباشد. کوه گدار، به همراه ميل عقيل و غار یخی در ۷ کیلومتری جنوب شرقی این آبادی مناظر بسیار زیبا و جلوهای ناب از طبیعت رابه تصویر کشیده است آثار فرهنگی، تاریخی، طبیعی منطقه: آثار باقیمانده از دوره ی هخامنشیان، مجموعه ی تاریخی خوشاب، قلعهی دیو، قبرستان تاریخی گیو (۱۳۰۰ ساله) یخدان های طبیعی و غارهای شگفت انگیز که در تمام فصول سال خیل عظیمی از کوهنوردان و غارنوردان را به سوی خود جذب می کند، استعدادهای مذکور باعث گردیده بیدخوان مورد توجه گردشگران وقع ويه منطقهی نمونه گردشگری تبدیل شود.

شهرستان سیرجان

شهرستان سیرجان در فاصله ی ۱۷۵ کیلومتری جنوب غربی مرکز استان کرمان واقع شده است.

جاذبه های گردشگری
آرامگاه شاه فیروز

این بنا در فاصله ۱۴ کیلومتری جنوب شرقی سیرجان برفراز صخره ای از سنگ سبز تیره به ارتفاع ۳۰ متر واقع شده و در محل به شاه فیروز معروف است. بنای این آرامگاه عبارت است از یک بنای هشت ضلعی که بقایای قیری در کف آن به جا مانده است. با توجه به شیوه معماری به نظر می رسد که این بنا متعلق به دوره ایلخانی (قرن هشتم و نهم) باشد.
 

آرامگاه میر زبیر:
این بنا در شرق روستای شریف آباد سیرجان در کنار قبرستان روستا قرار دارد. آرامگاه به صورت مربعی با قلوه سنگ و ملات گچ ساخته شده است. فضای داخی بنا تزئینات و کتیبه های متعددی دارد که هرکدام در نوع خود زیباییهای  منحصر به فردی دارند.
امامزاده علی (ع):در فاصله ۹ کیلومتری جنوب شرقی سیرجان، در کنار قلعه سنگ، آستان مقدس امامزاده علی ( از نوادگان امام موسی کاظم (ع) واقع و از افتخارات مردم شهرستان سیرجان است. شهر سیرجان در قدیم در اطراف همین قلعه (قلعه سنگ) بود و در زمان تیموریان به علت مقاومت مردم با خاک یکسان شد و مردمش ناچار به محل جدید منتقل شدند.

باغ سنگی بلورد (سیرجان):
این باغ که از شاهکارهای تاریخی است، در فاصله ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی سیرجان قرار دارد و به دست فردی ناشنوا به نام درویش خان گنگ اسفندیارپور که به کشاورزی اشتغال داشته حدود ۳۵ سال پیش ساخته شده است. این باغ در حقیقت یادگار گلستانی است که وی روزگای از دست داده و به خیال خودش بوستانی از سنگ و چوب را به این منظور ساخته است، با این اندیشه که دیگر ظلم باغ سنگی او را نمی گیرد. درویش خان فروردین ماه ۱۳۸۶ دار فانی را وداع گفت و اکنون در باغش به خاک سپرده شده است.

شهرستان شهربابک
شهرستان شهربابک در فاصله ی ۲۴۷ کیلومتری غرب مرکز استان کرمان واقع شده است.

 

:جاذبه های گردشگری
عمارت موسی خانی

از بناهای با اهميت شهربابک که یکی از جاذبه های توریستی این شهر محسوب می شود، عمارت موسی خانی است. به سبب فضاسازی اطراف ساختمان یکی از نقاط پرجاذبه شهربابک است که تاکنون نیز پذیرای بسیاری از میهمانان خارجی و داخلی بوده است، این اثر ارزشمند معماری متعلق به ۱۹۰ سال پیش است.
 

روستای صخره ای میمند:
روستای تاریخی میمند با قدمتی چند هزار ساله در ۳۶ کیلومتری شمال شرق شهرستان شهربابک واقع می باشد. مجموعه ای با ۴۰۰ واحد مسکونی دستکند به نام کیچه که در مجموع بیش از ۲۰۰۰ اتاق را شامل می شود و همچنین دارای مسجد - حسینیه - حمام قدیمی و مدرسه می باشد که همگی در دل کوه کنده شده اند، اقامتگاه زمستانی مردم کوچ نشینی است که فصل بهار را در دشتها به دامداری و تابستان را در آبادی های سرسبز اطراف به باغداری می پردازند. فصل های مناسب بازدید از روستا، بهار و تابستان می باشد ولی زمستان های زیبای میمند نیز جذابیت خاص خود را دارد. پایگاه میراث فرهنگی روستای میمند از سال ۱۳۸۰ با تحقیق و پژوهش در زمینه های مختلف و همچنین مرمت و احیای فضاها و با زنده سازی صنایع دستی از قبیل نجاری، آهنگری، نمدمالی، نساجی و فعالیت خود را آغاز نمود. همچنین ایجاد مهمانسرا، سفره سرا، مرکز اسناد ، فروشگاه صنایع دستی، موزه مردم شناسی و نمایشگاه عکس در درون خانه های دستکند و امکانات دیگری که برای گردشگران پیش بینی شده از دیگر فعالیت های این پایگاه به شمار می رود. آثار طبیعی و تاریخی چون س نگ نگاره های استودان، آسیاب ها و غارها نیز در منطقه پراکنده اند.
روستای پیش استا: این روستا در فاصله ۴۵ کیلومتری شرق میمند با جمعیتی بالغ بر ۳۵خانوار قرار دارد، در ضلع شرقی این روستا و در دیواره عمودی پای «کوه استا» (اوستا) تعداد ۱۷ واحد دستکند وجود دارد. این کوه به این دلیل به «استا» مشهور گردیده است که محل و مکان نیایش گران و موبدان و هیربدان زرتشتی بعد از زرتشت بوده، مخصوصا این نام را بر این معبد و این کوه گذاردند که برای همیشه استا را در خاطره ها و اذهان زنده نگه دارد.
 

غار ایوب:
ایوب نام کوهی است از رشته کوههای مرکزی ایران که در جنوب شرقی شهر دهج با ارتفاعی حدود ۳۳۰۸ متر واقع شده است و غاری در آن قرار دارد که جزء رشته کوههای مرکزی ایران است در درون این غار محلی گود شده شبیه به رد پای انسانی با فیزیک بدنی قوی وجود دارد که آن را منتسب به ردپای حضرت ایوب می دانند و به واقع عامل جذب معتقدین به این غار همین مکان می باشد.
 

از دیگر جاذبه های گردشگری شهربابک:
مسجد شهر، قلعه کمرمرج خانه صماخان ، خانه سالاری ها، آرامگاه خواجه حسن شکاری، گنبد ملاحیدر و روستاهای گردشگری ایدر، ریسه و جوزم .
 

شهرستان رفسنجان
شهرستان رفسنجان در فاصله ی ۱۰۰ کیلومتری غرب مرکز استان کرمان واقع شده است.
 

جاذبه های گردشگری
خانه حاج آقا علی (رفسنجان):

بزرگترین و زیباترین خانه خشتی جهان با هفت هزار متر مربع زیربنا در شهر رفسنجان واقع گردیده که در بخش های مختلف آن ظرافتی از سبک معماری خاص خود به چشم می خورد. طراحی، تالارها، اطاق ها و بنا دیدنی و جذاب می باشد، هر یک از اطاق ها در فصل خاصی مورد استفاده قرار می گرفته اند.
گچبری های زیبا و تماشایی، طاق نماهای باشکوه، کلاه فرنگی و آجر نماهای حیاط همه و همه دیدنی است. تزئینات داخلی حیاط را طرح هایی از گل و گلدان و درخت تشکیل می دهند که در نوع خود کم نظیرند. این مجموعه مشتمل بر ۸ قسمت است که قدمتی قریب به ۱۳۰ سال دارد.
آب انبار:
این آب انبار تامین کننده آب اهالی بوده و دارای س ردری با آجرهای تزئین شده می باشد. مسجد ، کاروانسرا، حمام، حسینیه و یخدان از دیگر بناهای مجموعه حاج آقا علی می باشند.
موزه مردم شناسی رفسنجان از جمله اماکنی که تماشای آن خاطره انگیز خواهد بود، موزه مردم شناسی رفسنجان میباشد. این موزه با مساحت ۱۰۰۰ متر مربع و زیربنای ۷۰۰ متر مربع در خیابان شهید بهشتی، جنب مسجد امام واقع شده است. کاربری آن در گذشته حمام بوده (حمام آقا سیدمهدی) و در حال حاضر مجسمه های مردان و زنان قدیم رفسنجان و همچنین ظروف قدیمی، کتابهای دست نویس و نوشته های تاریخی و غیره را در این محل به نمایش در آورده اند.
از دیگر جاذبه های تاریخی رفسنجان علاوه بر موارد فوق، معادن عظیم مس سرچشمه، مناظر و چشم اندازهای بسیار زیبای کویری، جنگل های مصنوعی ۱۲۰ هزار هکتاری پسته، دهکده صخرهای اودرج، سنگ نگاره های ۱۲۰۰۰ ساله ، باغ سرای باقری، ساختمان کلاه فرنگی سعادت آباد، کاروانسرای کبوترخان، قلعه و مقبره نوش آباد، قلعه آقا، برج فردوسیه نوق و محوطه های تاریخی که بیش از ۵۰۰ اثر می باشند در دل کویر همچون نگین میدرخشند. همچنین جاذبه های طبیعی بسیاری نظیر: -خنامان -سرچشمه - داوران - غار میرزا - غار توتیای جوادیه فلاح - راویز و آبشار زیر کوه سرخ این منطقه – اودرج چشمه های آب گرم دم ظهیر و آبجوشان راویز - رودخانه شاهزاده عباس - آبشار لولی کش.

شهرستان انار
شهرستان انار در فاصله ی ۲۰۷ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان واقع شده است.

وجه تسمیه و پیشینه تاریخی
در مورد نام این شهر (انار) اقوال مختلفی وجود دارد که معتبرترین آنها در کتاب «وجه تسمیه شهرهای ایران» حکایت از این موضوع دارد که به علت وجود  آتش و آتشکده در این محل در قرون اولیه اسلامی، اعراب نام ناریا آتش را بر آن گذاشتند و به مرور زمان الف زینت به ابتدای آن الحاق گردید. به علت پیشینه تاریخی این منطقه که به قبل از اسلام بر می گردد، آثار و ابنیه فراوانی در سراسر شهرستان انار پراکنده است که مهمترین آنها عبارتند: قلعه تاریخی (ارگ) انار امامزاده محمد صالح خانه ابوالحسن خان، یخدان، مجموعه تاریخی روستای بیاض | کاروانسرا و کارخانه پنبه بياض میباشد.
 

جاذبه های گردشگری
امامزاده محمد صالح این امامزاده فرزند ابراهيم مجاب ( از نوادگان حضرت علی (ع) برادر امامزاده على در سیرجان است، ساختمان این امامزاده در محله پایین انار جنب کاروانسرا قرار دارد. قدمت بنا به دوره صفویه بر می گردد. اما بخش عمده آن در سالهای اخیر بازسازی شده، سنگ قبر این زیارتگاه از پنج تکه تشکیل شده و به قرن هشتم هجری مربوط است.
کاروانسرای انار این کاروانسرا در جوار امامزاده صالح واقع شده قدمت این مجموعه به قبل از صفویه باز می گردد. آجرنمای بسیار زیبا در سقف ورودی و گنبد این مجموعه، آدمی را به تحسین وا می دارد. در چهار سوی این سقف گل نماهای زیبایی وجود دارد حیاط کاروانسرا آجر فرش با وسعتی قریب ۶۰۰ متر مربع است.
 

قلعه انار:
این قلعه بر فراز تپه ای در وسط شهر قرار گرفته و دارای قدمتی بیش از ۴۰۰ سال است.
مقبره بشر حافی: این بنا در ضلع شرقی شهر انار واقع شده است و قدمتی بیش از ۷۰۰سال دارد. در نوشته ای که بر دیوار رواق نصب شده می خوانیم « مقبره بشربن حارث بن عبدالرحمن بن عطاين هلال» معروف به بشر حافی که در سال ۲۲۷ هجری دار فانی را وداع کرد.
از دیگر آثار و بناهای تاریخی ش هر انار می توان به برج بشرآباد - آب انبار حسن آباد -مسجد خواجه شريف- یخدان اتار اداره طرق مدرسه سعدی-قلعه داوودآباد- خانه ابولحسن خان - عمارت قول هوالهی- خانه مهدوی و خانه های سه گانه اشاره کرد.
 

شهرستان قرقي
شهرستان زرند در فاصله ی ۷۵ کیلومتری شمال مرکز استان کرمان واقع شده است.

 

جاذبه های گردشگری
از جاذبه های تاریخی شهرستان زرند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بازار زرند متعلق به دوران صفوی (پس از بازار کرمان این بازار بلندترین بازار استان به شمار می رود)، مسجد ۷۰۰ ساله حسینیه قلعه، خانه و برج سید علی خان، امامزاده عبدالله (در ۵ کیلومتری محور زرند - کرمان )، برج زندوئیه قلعه ختم سرینان، قلعه دختر سرکوه حصن، چهار برج یزدان آباد، غار کم دهنه عبدل آباد (بیدل آباد) خانه و قلعه اصفهانی، مقبره خواجه فقيه (از عرفای نامدار و استاد شاه نعمت الله ولی).
در ضمن شهر زرند در سال ۲۰۰۲ به عنوان زیباترین شهر کشور از سوی یونسکو معرفی شده است.
گیسک: روستای گیسک زرند که در فاصله ۱۰ کیلومتری شمال شهر و در محور زرند - راور واقع شده یکی از بی نظیرترین مجموعه های دیدنی شمال استان کرمان میباشد.
قرار گرفتن در دامنه کوه، داشتن چشم اندازهای زیبا و طبیعتی بکر، شکل استقرار روستا، طریقه رنگ بندی ها، وجود بازارچه های زیرزمینی، تالارهاء معماری قدیم و منحصر به فرد، آوار مربوط به زلزله سال ۱۳۵۶ که تاکنون دست نخورده باقی مانده، خالی بودن روستا از سکنه، مسابقه کتابت قرآن از ۵۰۰ سال پیش و در مجموع این روستا را به تنها كوموزهی روستایی در استان کرمان تبدیل کرده است.
جای پای دایناسور
زرند یکی از مناطق اعجاب انگیز برای بررسی و شناسایی گسل ها و فسیل ها و نيز حیات جانداران در میلیون ها سال قبل است. در چند سال اخیر دانشمندان و زمین شناسان متعددی منطقه شمالی شهر را مورد بازدید قرار داده و هر بار به یافته های جدیدی دست می یابند. پس از کشف رد پای دایناسور در منطقه ده علی رضا، اکنون تیمی از کارشناسان موفق به کشف سه ردپای دیگر و نیز فسیل دندان دایناسور شده اند. این مسئله بی تردید زرند را در جهان نام آور خواهد کرد.
 

شهرستان راور
شهرستان راور در فاصله ی ۱۳۰ کیلومتری شمال مرکز استان کرمان واقع شده است.

جاذبه های گردشگری
خانه فخری از جمله بناهای زیبا و تاریخی استان به شمار می رود. براساس کتيبه سر در ورودی، بنای مذکور در سال ۱۳۲۷ شمسی و در عصر پهلوی ساخته شده و مانند خانه های آن عصر از دو بخش اندرونی و بیرونی تشکیل شده است.
خانه نو این بنا از آثار دوران قاجاریه (۱۲۸۶) ه.ق به شمار می رود، ساختمان آن به صورت چهار فصلی و مصالح آن خشت خام است و دارای گچ بریهای ساده و معمولی و نمای کاهگلی است.
 

یخدان راور:
از بناهای عصر قاجار به شمار می رود، دارای دیواری به طول ۶۰ متر و ارتفاع ۶ / ۵ متر است. این یخدان دارای دو پوشش که با ارتفاع بیش از ۹ متر برفراز چاله یخ ساخته شده و قطر گنبد آن بیش از ۱۴ متر می باشد
 

آب انبار غیاث:
این آب انبار معروف به حوض غياث و از قدیمی ترین آب انبارهای راور است که در حدود سالهای ۱۲۴۰ هجری قمری احداث شده است.
از دیگر بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری راور می توان خانه های وکیلی-گیری-یزدانپناه - قلعه قهقهه - قلعه کوه جهر-قلعه زنگی - قلعه یوسف آباد - گاوگرد پاور - دخمه گیری - آبشار فیض آباد و مکی - چشمه و اردوگاه خورند- روستای حرجند- بخش کوهساران و ... را نام برد.
 

روستای طرز
روستای طرز به عنوان یکی از روستاهای دارای جاذبه و هدف گردشگری در استان تعیین گردیده است. این روستا در ۳۸ کیلومتری شمال غرب شهرستان راور واقع است.
، دارای آب و هوای معتدل و فضای سرسبز و زیبایی میباشد. سروهای معروف طرز که سن آنها بین ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ سال است مؤید این نکته میباشد که قدمت این روستا حداقل به زمان ساسانیان بر می گردد. چشمه هایی که از تپه های جنوبی آن جریان دارند، از عوارض طبیعی روستا می باشند.
جاذبه های تاریخی روستا مجموعه وکیلی (خانه ویلایی و آسیاب آبی می باشد. فصول مناسب بازدید از منطقه بهار و تابستان است.
 

شهرستان کوهبنان
شهرستان کوهبنان در فاصله ی ۱۶۵ کیلومتری شمال مرکز استان کرمان واقع شده است.
این منطقه هوایی خشک و طبیعتی زیبا دارد، روزگاری رونق بسیار داشت و شهری پرجمعیت با دروازه ها، حمام ها و کاروانسراهای بزرگ بود. مارکوپولو از آن دیدن کرده و از آینه های بزرگی نام برده که در آن جا ساخته می شده توتیای کرمان که در گذشته شهرت جهانی داشت و بازارهای جهان را تسخیر کرده بود، در کوهبنان تولید می شد. کوهبنان مأمن عنفا و بزرگانی بوده است که گفته می شود هفتاد و دو عارف در این سرزمین آرمیده اند.

جاذبه های گردشگری
آرامگاه آخوند (کوهبنان):

مقبره آخوند، بنای آجری گنبد داری است با ۹ دهنه ایوان ورودی آرامگاه از قسمت جنوبی از طریق دو شاه نشین و پلکان به محوطه فوقانی منتهی می گردد. گنبد بر روی ساقه آجری استوار شده و زیر آن قبری از مرمر وجود دارد. با توجه به سبک معماری به احتمال قوی مقبره آخوند به قرن یازدهم هجری تعلق دارد.

خانقاه شیخ ابوسعید ابوالخیر
این خانقاه در دامنه کوهی به همین نام بنا شده است. این مکان محل رياضيات و چله نشینی های عارفان بزرگی چون شاه نعمت الله ولی و شیخ برهان الدين و مریدان ایشان بوده است. در این خانقاه سالكان و فقیران خلوت نشین نیز مانند شیخ خانقاه، زاویه ی خاص خویش داشته اند.
خانه آل طه: این خانه در شمال شهر کوهبنان قرار گرفته و دارای ورودی ۸ ضلعی، فضای مشجر و چنارهای چند ده ساله در حیاط مرکزی است. دو سرو آجری تزیین شده در دو طرف ورودی خانه و بادگیر چهار سویه از ویژگی های دیگر این خانه است.
آسیابهای آبی در شمال شهر کوهبنان در زمینی با شیب تند در دو طرف جاده ای که کوهبنان را به روستای فید کوئيه و ده علی و امتداد آن به بافق استان یزد) وصل می کند آسیاب هایی قرار گرفته اند.
طغرالجرد:
یکی از زیباترین مناطق روستایی شهرستان کوهبنان منطقه طغرالجرد است این منطقه در ۴۰ کیلومتری جنوب کوهبنان و در دامنه ارتفاعات رشته کوه کوهبنان قرار گرفته است.
رشته کوهی که تا شمالی ترین نقاط استان کشیده شده است، مسیر زرند به کوهبنان به خصوص پس از عبور از دشتخاک، چشم اندازهای جالب توجه ای را در فصول مختلف سال به نمایش می گذارد. عبور از لابه لای تپه ها و کوهها، تماشای قله های برف گیر، دره های روستاها، مزارع و باغها بخشی از این جاذبه ها می باشند. « چشمه پونه ای» که پوشیده از پونه زارهای خوش رایحه است، « باب بلوچی» که نقطه اتصال بیابان و کوهستان است و یا « قدرت آباد» که دره ای زیبا و به یاد ماندنی می باشد. طغرالجرد در گوشه گوشه خود، دلربایی طبیعت را در اشکال مختلف به رخ هر گردشگری می کشد تا شهر کیانشهر با داشتن این منطقه در نزدیکی خود، اصلی ترین نقطه برای طبیعت روستای کوهبنان محسوب گردد.
تخت لطیفی، قلعه دختر، قلعه خان مکان، قلعه سلطان آباد، قلعه هشت برج، قلعه نو شعبجره، قلعه ده على حمام چماه و آسیابهای آبی از دیگر آثار و بناهای تاریخی کوهبنان محسوب می شوند.
 

شهرستان باغ
شهرستان بافت در فاصله ی ۱۶۶ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان واقع شده است

 

جاذبه های گردشگری
قلعه غنجعلیخان هشون: (شماره ثبت تاریخی ۱۳۰۶۱)
این قلعه در کیلومتر ۲۵ جاده بافت - سیرجان قرار دارد، در روستای دشون و در مجاورت جاده اصلی قرار دارد، این بنا مربوط به دوره صفویه بوده و ساخت آن را به برادران هشونی نسبت می دهند. پس از هشونی ها غتجعليخان افشار ایلخانی در این قلعه حکمرانی نموده است. این قلعه در دو طبقه ساخته شده است.
تپه باستانی یحیی: این تپه در دره صوغان از توابع بخش ارزوئیه و در فاصله ۱۵۰ کیلومتری جنوب شهر بافت واقع شده است.
کاوشهای باستان شناسی این تپه از سال ۱۳۴۷ طی چند فصل در این تپه صورت گرفته است.
این محوطه باستانی از نیمه اول هزاره پنجم پیش از میلاد تا حدود ۴۰۰ سال پس از میلاد مسکونی بوده است. مهم ترین آثار مکشوفه در تپه یحیی، اشیائی است که از سنگ صابون ساخته شده اند که در قالب مهرهای استوانه، مهره های ساده - سفرهای زیبا مجسمه های سنگی و ... می باشند از دیگر آثاری که در تپه یحیی کشف گردیده اند می توان به لوحهای گلی پرتو ایلامی اشاره کرد.
 

بقعه متبرکه امامزاده سیدعلی موسی:
این بقعه متبرکه در فاصله ۳۰ کیلومتری جنوب شهر بافت و در روستایی به نام  زیارت واقع در دهستان دشتاب از توابع بخش مرکزی قرار دارد این بقعه متبرکه  مکان تلفين یکی از برادران حضرت امام رضا(ع) میباشد که در دوره تیموریان ساخته شده و دارای پلانی هشت ضلعی می باشد.
 

برج مهرآباد:
این برج در بخش ارزوئیه و در ۲ کیلومتری جنوب روستای محمدآباد واقع  شده است.
این بنا مربوط به دوره قاجاریه بوده، شامل یک برج دوطبقه و بنائی خشتی در جوار آن است. طبقه همکف برج شامل هشت فضای مستطیل شکل طاق پوش می باشد. عمده مصالح به کار رفته در این بنا، خشت، ملات کاهگل و گچ می باشد.
 

پناهگاه حیات وحش خبر و روچون
این پناهگاه در ۶۷ کیلومتری جنوب شهرستان بافت واقع است، از مناطق کمیاب و نادر کشور و همچنین منطقه نمونه گردشگری استان محسوب می شود، مساحت این منطقه حدود ۱۶۹۲۰۰ هکتار تعیین و اعلام شده و در سال ۱۳۵۴ تحت همین عنوان در فهرست مناطق حفاظت شده سازمان ملل اعلام شده است لازم به توضیح است که ۱۱۰ هزار هکتار از مساحت پناهگاه مورد نظر تحت عنوان پارک ملی ارتقاء یافته است. در این منطقه گونه های جانوری بسیار متنوعی زندگی می کنند و زیستگاه پستاندارانی چون پلنگ، گربه، کل و بز، قوچ و میش، شغال، کفتار، گراز، گرگ، آهو، خرگوش و... است.
انواع شکاریها از جمله عقاب طلایی، عقاب دوبرادر، هما، کرکس و... و همچنین پرنده جیرفتی که از جمله پرندگان کمیاب محسوب می شود در پناهگاه خیر و روچون زندگی می کنند.
 

قلعه گوشک:
این قلعه در ضلع جنوب شرقی روستای گوشک و در فاصله ۷۰ کیلومتری جنوب شهرستان بافت واقع شده، قلعه فوق دارای کاربری نظامی بوده و از حصار و تعداد ۱۲ برج برروی تپه ای با شیب ملایم تشکیل می شود، عمده مصالح بکار رفته در ساخت این بناسنگ و ملات گل و ساروج می باشد، این بنا مصادف با حکومت آل بویه توسط عبدالرحیم خان کوشکی ساخته شده است.
 

شهرستان اردوئیه
چهارتاقی های دوره ساسانی ارزوئيه: این چهارتاقی ها که در حقیقت کاربری آتشکده داشته اند و دارای پلانی مربع شکل می باشند که در چهار گوشه با چهار جرز قطور محدود و با یک گنبد سنگی پوشیده شده اند. این گنبدها برروی چهار فیل پوش در چهار کنج فضای داخلی تاقی استوار بوده اند، گنبد چهار تاقی ده شیخ هنوز پابرجا و سالم است. مصالح این بناها ترکیبی است از سنگهای قواره شده و ملات گچ که سختی فوق العاده ای دارد، این احتمال وجود دارد که این بناها در زمان آبادانی بعنوان تقویمهای خورشیدی استفاده می شدند.
 

شهرستان رابر
شهرستان رابر در فاصله ی ۱۶۵ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان واقع شده است.
 

ییلاق رابر:
رابر در ۲۴ کیلومتری بافت و در مسیر ارتباطی جاده آسفالته جیرفت به بافت و کرمان واقع شده است. رابر دارای آب و هوایی مناسب، مناظری زیبا و دیدنی و چشمه سارهای فراوان است و به قولی رامسر جنوب ایران است. مرکز ییلاقی رابر در دامنه کوه شاه واقع شده است و هوایی خنک و کوهستانی دارد.
بندر هنزا (رابر):
یکی از روستاهای هدف گردشگری روستای بندر هنزا از توابع رابر (۲۹ کیلومتری شرق رابر و ۱۹۵ کیلومتری کرمان) می باشد. درختان کهنسال، چمنزارها، چشمه سارهای فراوان و قلل مرتفع، جنگلهای انبوه سرو وحشی (ارس) از جاذبه های طبیعی این روستا به شمار می روند. از جاذبه های تاریخی این منطقه می توان از آسیاب های متعدد آیی در مسیر رودخانه، امامزاده سلطان محمد، ییلاق عشایری و... نام برد. این روستا از تنوع جانوری و گیاهی غنی برخوردار است.

گلی هوک:
این دره زیبا در بالادست رودخانه کندرتیل (سرمشک) و حدودا ۲۲ کیلومتری جنوب شرقی رابر قرار گرفته است. درون دره آبشارهای متعدد، لانه های پرندگان وحشی و مارها زیبایی آن را چندین برابر نموده که به یکی از مناطق گردشگری منحصر به فرد کرمان تبدیل شده است.
تنگل هوتی: این دره در شمال روستای قنات ملک و حدود ۶ کیلومتری جنوب شرقی رابر قرار گرفته و درون آن علاوه بر باغهای میوه و درختان گردو از درختان کوهستانی مانند اورس، بنه، بادام کوهی، کهکم و قوسک نیز پوشیده شده است.
 

تنگ کرو:
این دره زیبا در مرز شهرستان رابر و دهستان اسفندقه از شهرستان جیرفت واقع شده که آب پس از جوشیدن از زمین و فرو ریختن از آبشار و جاری شدن در تنگه های مسیر در بیرون آن باز به زمین فرو می رود. وجود درختان زیتون وحشی ، اورس، بنه و بادام پوشش جانوری بز، کل، قوچ و میش و انواع پرندگان نظیر کبک، تیهو و عقاب زیبایی آن را چندین برابر کرده است..

چشمه عروس:
یکی از مکان های فراموش ناشدنی رابر، چشمه عروس است که در ۳ کیلومتری شمال و نزدیک رودخانه قرار دارد.
وجود باغهای فراوان میوه و سپیدار آن را بسیار زیبا کرده است.
از دیگر نقاط گردشگری دایر می توان به عشق آباد، آبشار دو رودخانه، تخت سرطشتک، گردو درکا و ... اشاره نمود.
 

شهرستان جیرفت
شهرستان جیرفت در فاصله ی ۲۲۵ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان واقع شده است. جاذبه های گردشگری.

 

موزه باستان شناسی جیرفت:
در موزه شهر جیرفت اشیا منحصر به فردی از سنگ کلوریت به نمایش گذاشته شده است این اشیا از نظر تفکیک ساخت و تزئین در نوع خود کم نظیر و گاه بی نظیرند، برخی از اشیا موزه متعلق به دوره های مختلف تاریخ است که با مطالعه آن ها می توان سیر تحول و سبک های گوناگون صنعت سفالگری و هنر و تزئین آن در دوران اسلامی را مشاهده کرد.
محوطه باستانی شهر قدیم جیرفت (شهردقیانوس): در فاصله ۵ کیلومتری شهر جیرفت (جاده جیرفت - بلوک) یکی از شهرهای آباد ایران تا اواخر دوره سلجوقیان قرار دارد. طی سه فصل کاوش های باستان شناسی در منطقه بقایای چند منزل مسکونی و حمام شهر نمایان شده است.
مسجد جامع دقیانوس: قدمت این مسجد به اوایل دوره اسلامی سده ی سوم باز می گردد و در حاشیه ی هلیل رود در محوطه شهر تاریخی جیرفت (دقیانوس) واقع شده، مساحت کل مسجد ۶۰۰۰ متر مربع است که ۴۰۰۰ متر مربع آن از شهر دقیانوس کاوش شده و صحنی دارد که وسعت آن به ۲۰۰۰ متر مربع می رسد. مسجد دارای محراب، گچ بریهای منقوش، وضوخانه، یک مدار با قطر ۴ متر و یک شبستان است.
محراب این مسجد دارای گچ بریهای ارزنده با رنگهای لاجوردی و قرمز است.
مقبره میرحیدر (گور خان): امیر حیدر از مشایخ صوفیه و بزرگان طایفه مپنی دولت آباد در اسفندقه بوده است. این مقبره یادگاری از دوره صفویه است که در باغی بسیار زیبا و محصور از درختان مختلف در اسفندقه جیرفت قرار دارد.
دیگر جاذبه های تاریخی شهرستان جیرفت: - قلعه اسفندقه - کاروانسرای مسکون - قلعه سموران - قلعه سليمان واقع در روستای قرقطونية - منطقه ی باستانی قلعه کوچک واقع در قلعه کوچل تپه های کنارصندل براساس نتایج حاصله از شش فصل کاوش علمی باستان شناسی در تپه های کنار صندل عنبرآباد تپه کنار صندل جنوبی بقایای یک قلعه است که در مرکز شهر دنیای باستان احداث شده است و درطی کاوش ها بخشی از حصار و فضاهای معماری مسکونی شهرنشینی آشکار شد. تپه کنارصندل شمالی را میتوان بقایای یک بنای عظیم و باشکوه مذهبی برشمرد که به لحاظ ابعاد و اندازه بسی بزرگتر از زیگورات های شناخته شده در میان رودان و ایران است. این سازه باشکوه که دو سکوی عظيم آن آشکار شده است به احتمال قریب به یقین در سه طبقه و با میلیونها قطعه خشت برپا شده است. کشف یک کتيبه شاهی متعلق به اواسط هزاره سوم پ.م. از درون دژ، دیدگاههای پیشین در باستان شناسی (جنوب شرقی ایران، در زمان هخامنشیان به دوران تاریخی گام نهاد) را دگرگون می سازد. بی تردید کاوش های آینده باستان شناسی در حوزه هلیل رود نکات ناشناخته بسیاری از این تمدن کهن بشری را آشکار خواهد ساخت.
ییلاق اسفندقه: ناحیه ای خوش آب وهوای اسفندقه در ۷۲ کیلومتری جیرفت قرار گرفته است.
اسفندقه بمعنای جایگاه رویش اسفند است و لذا بوته های اسفند آن نیز معروف است، اسفندقه یک بنای با ارزش تاریخی بنام مقبره میرحیدر دارد. آب معدنی آن به آباد گیشکی معروف است و برای مداوای امراض پوستی و مفصلی مورد استفاده قرار می گیرد.

ییلاق مسکون
منطقه ی بیلاق مسکون در مسیر ارتباطی بم به جیرفت و به فاصله ۳۰ کیلومتری جیرفت قرار دارد. این منطقه با مناظر زیبا و هوای خوب یکی از مرکز تفرجگاهی بزرگ تابستانی استان کرمان بشمار می رود.
 

ییلاق دلفارد:
ییلاق دلفارد از دیگر ییلاق های زیبا و شگفت انگیز طبیعی استان در ۳۰ کیلومتری مسیر جیرفت-ساردوئیه واقع شده است. یکی از نقاط بازدید و گردشگری در سطح استان آبشارهای واقع در دره گلم دخترکش این ییلاق می باشد که بسیار دیدنی و جاذب توریست است و در تابستان محل ییلاق مناطق گرمسیری و جزء مناطق هدف گردشگری جنوب استان محسوب میشود.
 

ییلاق درب بهشت:
این ییلاق در مرکز بخش ساردوئیه از بخش های شهرستان جیرفت در مسیر جاده جیرفت- بافت قرار دارد. فاصله مرکز بخش ساردوئیه تا کرمان ۱۶۰ کیلومتر است، درب بهشت در تابستان مرکز ییلاق عشایر رودبار است. ساردوئیه پوشیده شده از درخت و جنگل است و چشمه های آب آن در هر گوشه می جوشد خانه های روستائیان آن از سنگ و چوب ساخته شده است که جلوه ای خاص به این ییلاق بخشیده است.

دیگر جاذبه های طبیعی شهرستان جیرفت:
آبگرم مسکون - آبشار درین - ییلاق ساردوئیه - سد جيرفت - جنگل حفاظت شده انار شیطان و کوچه باغ های میانجیل - باغهای نخل و مرکبات کشت و صنعت.
 

شهرستان عنبر آباد
شهرستان عنبرآباد در فاصله ی ۲۷۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان واقع شده است.

جاذبه های گردشگری
روستای دوساری:

در ضلع شرقی جاده عنبرآباد- کهنوج روستای زیبای دوساری واقع شده است. باغات مرکبات و نخلهای خرما زیبایی خاصی به این روستا داده است.
در ایام اسفند و فروردین رایحه بهار نارنج و پرتقال از گوشه و کنارش به مشام می رسد در شمال این روستا جریان آب طبیعی گوارایی است به نام بندری که از لابه لای خرمها می جوشد و به این منطقه زندگی و طراوت می بخشد.
 

روستا و آبشار رودفرق:
با ورود به روستای رودفرق و پس از حدود یک ساعت و نیم پیاده روی در طبیعت زیبای این منطقه، به انشعاب رودخانه می رسیم. با انتخاب انشعاب سمت چپ و یک ساعت ونیم راهپیمایی دیگر در این مسیر آبشار زیبای رودفرق نمایان می شود. این آبشار باحدود ۱۵۰ تا ۱۸۰ متر ارتفاع، بلندترین آبشار ایران میباشد.
دهستان امجزا از جمله مناطق خوش آب وهوای عنبرآباد، روستای امجزاست که به قول مولف جغرافیای کرمان «ییلاق خواتین بوده و وجود همزمان برف و رطب بر سفره های آنان نشان دهنده ی هوای کم نظیر این روستا می باشد.»
 

دهستان گرمرضا:
این دهستان نیز از دو بخش دامنه ی کوهستانی و بخش گرم تشکیل شده است و با برخورداری از قلعه و مقبرهای سالار رضا، به عنوان یکی از مراکز گردشگری در زمستان و تابستان مطرح می باشد.
چشمه آب باد رودفرق: این چشمه نزدیک آبادی رودفرق از آبادی های کوهستانی عنبرآباد میباشد و راه دسترسی آن از جاده جیرفت به کهنوج است.
قلعه سموران این قلعه به گوریشد نیز معروف است و به دليل سابقه ی تاریخی و موقعیت استراتژیک در میان قلعههای شهرستان جیرفت و عنبرآباد از موقعیت ویژهای برخوردار است.
دیوار کوه حدود هزار متر ارتفاع داشته و دارای صخره ها و پرتگاههای طبیعی است.
این قلعه به دلیل ساختمان قلعه در دوران حکومت سلجوقیان قلعهای مشهور بوده است. به دليل استحکام و موقعیت طبیعی شباهت زیادی به قلعهی اسماعیلیه دارد.
 

شهرستان بم
شهرستان بم در ۱۸۰ کیلومتری جنوب شرق مرکز استان کرمان واقع شده است و تنها شهر کشور است که منظر فرهنگی آن در سازمان یونسکو به ثبت جهانی رسیده است.

 

جاذبه های گردشگری
ارگ بم ارگ بم مجموعه ای افسانه ای و بزرگترین بنای خشتی جهان با قیمت ۶۰۰۰ سال که به ثبت جهانی رسیده است. بر فراز تپه ای سنگی و در زمینی به مساحت بیش از ۲۰۰۰۰۰ متر مربع بنا شده است. مصالح به کار رفته در ساخت این بنا خشت خام و گل رس می باشد و تا ۲۰۰ سال پیش مسکونی بوده است. ارگ قدیم دارای ۴ دروازه و ۳۸ برج دیده بانی بزرگ و کوچک با ارتفاع ۶ تا ۷ متر می باشد دور تا دور ارگ خندقی به عرض ۵ متر حفر گردیده که در مواقع خطر از آب پر می شده و راه را بر مهاجمان می بسته است. ارگ از ۳ قسمت مجزا تشکیل شده است که شامل ۱- بخش عامه نشین که محل سکونت افراد عادی بوده و تمام تاسیسات شهرک سنتی ایرانی مانند بازار، میدان ، مسجد جامع ، مدرسه کاروانسرا، آب انبار حمام ، زورخانه و... را دارا بوده است ۲- قسمت نظامی که شامل اصطبل شاهی، سربازخانه و منزل مسکونی فرمانده قشون بوده ۳ – قسمت حاکم نشین که مهمترین ، مرتفع ترین و قدیمی ترین بخش ارگ بوده و شامل بقایای زندان ، منزل مسکونی حاکم امارت چهار فصل و... بوده است می باشد.
هم اکنون کارشناسان متعددی از سراسر جهان در حال مرمت این اثر جهانی می باشند.
مجموعه ارگ جدید: مجموعه توریستی ارگ جدید که در ۱۰ کیلومتری شهرستان بم واقع شده است یکی از مجهزترین مناطق توریستی صنعتی ایران محسوب می شود. شهرک عظیم و مدرن ارگ جدید با برخورداری از پیشرفته ترین تجهیزات، دارای دهکده توریستی مدرن، تاسیسات رفاهی و فضاهای توریستی متعدد و... است انواع واحد های مسکونی و خدماتی منطقه کویر به شکل سنتی خود احداث گردیده و وجود چند باغ ایرانی بر جذابیت آن افزوده است در این منطقه هتل با استانداردهای ممتاز اقامت، فضای سبز، امکانات ورزشی و رفاهی وجود دارد علاوه بر آن مکان های پذیرایی شامل رستوران، چایخانه، کافی شاپ، پیست اسب سواری ، دوچرخه سواری، استخر شنا، دریاچه و آلاچیق و دیگر تسهیلات پذیرایی از دیگر امکانات این مجتمع تفریحی و توریستی محسوب می شود.
امامزاده اسیری از نوادگان امام حسن مجتبی و امام حسین (ع) و پسر فاطمه صغری دختر امام حسین (ع) می باشد که در سال های اول و دوم هجری به شهادت رسید و مرقد آن بزرگوار در بم خیابان طباطبایی قرار دارد.
امامزاده زید: امامزاده زید زیدین زین العابدین فرزند امام زین العابدین است به روایتی بعد از شهادت سر این حضرت در این مکان ملفون گردید و تن آن در شهداد به خاک سپرده شده است وجود این مرقد مطهر در ایام تعطیل زائران بسیاری را به سوی بم می کشند.
 

ییلاق دهبکری
ده بکری ییلاق مهم استان است که در دامنه کوه شیر و جبال بارز واقع شده و از توابع شهر بم است. کوه های ده بکری از درختان پسته بادام و بادام وحشی پوشیده شده است این منطقه تفرجگاه مردم کرمان جیرفت بم و استان سیستان و بلوچستان است دیگری به دلیل آب و هوای معتدل از مناطق شگفت انگیز استان به شمار می رود که در مناطق بسیار گرم جیرفت و بم واقع شده است.
 

شهرستان قرچ
شهرستان فهرج در فاصله ی ۲۶۰ کیلومتری جنوب شرق مرکز استان کرمان واقع شده است.
 

جاذبه های گردشگری
قلعه سنگ: این قلعه روی تپه سنگی مرتفعی بنا شده قلعه سنگ در ۳ کیلومتری شمال شرق فهرج قرار گرفته و قدمتی ۲۰۰ ساله دارد.
قلعه فهرج قدمت این قلعه به قبل از اسلام باز می گردد. و یکی از زیباترین بناهای تاریخی این شهرستان محسوب می گردد كلوتهای فهرج این منطقه به دلیل دارا بودن حجم عظیمی از کلوت ها که جاذبه های منحصر به فردی می باشند در ایام تعطیل پذیرای علاقمندان بسیاری است که تجربه ی طلوع و غروب خورشید در این منطقه تصویری فراموش نشدنی برای آنان رقم می زند.
 

میل قاوردی (نادری):
یکی از کمیاب ترین برج های باقیمانده از دوره سلجوقیان میل قاوردی به شماره ثبت ۱۴۳ میباشد که در مسیر راه بم - زاهدان در ۳۰ کیلومتری فهرج قرار دارد (برای راهنمایی کاروانیان) به میل نادری معروف است و ارتفاع آن ۱۸ متر و دارای ۴۵ پله میباشد که انسان را به بالا هدایت می کند. علت اینکه به میل نادری شهرت یافته شاید دستوری است که نادرشاه جهت تعمیر آن داده است، در حال حاضر فقط یک میل باقی مانده و بقیه تخریب و یا زیر تپه های شنی مدفون شده اند.
 

قلعه خاکی فهرج:
این قلعه مشرف بر منازل شهر فهرج و جاده، روی پشته قطور گلی که اطراف آن با خندق محصور شده بنا گردیده است. این اثر مربوط به دوره ساسانیان بوده و در آن استحکامات نظامی زیادی رعایت شده است، چهار برج در اطراف آن قرار داشته که برای حفاظت قلعه از آن استفاده می شده، این قلعه در دوره صفویه بسیار آباد بوده است از دیگر جاذبه های تاریخی این شهرستان می توان به قلعه برج معاذ و قلعه محمدآباد پشت ریگ اشاره کرد.
 

شهرستان ریگان
شهرستان ریگان در فاصله ی ۲۸۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان واقع شده است.

 

جاذبه های گردشگری
مقبره شاه خورشید:

این منطقه در روستای جزان خاص از توابع ریگان واقع شده فاصله آن تا شهر قدیم ریگان ۵۰۰ متر و بنا به صورت مربع در اضلاع 5/7*5/7 متر ساخته شده است و گویا به دختر بهمن بن اسفندیار تعلق دارد.
ویرانه های شهر قدیمی ریگان
در ۵ کیلومتری جنوب غربی محمدآباد ریگان خرابه های شهری دیده می شود که متعلق به قبل از اسلام بوده و تاریخ دقیق آن مشخص نیست بنای آن شهر را به بهمن بن اسفندیار نسبت داده اند.از دیگر جاذبه های دیدنی این شهرستان می توان به ریگ زار ریگان و باغ طلایی که در آن بقایایی از ضرابخانه سکه های دوره اسلامی کشف شده)، اشاره نمود.
تپه های شنی و کمپ کویری (بلندترین تپه های شنی ایران): از جمله مناظر بدیع و چشم اندازهای زیبای ریگان تپه های شنی است که در وسعتی قریب به ۵۰ کیلومتر مربع و ارتفاع قریب به ۷۵ متر می باشد که از جمله بزرگترین تپه های شنی جهان به شمار می رود.
 

 جنگل کهور:
بزرگترین جنگل طبیعی درختان کهور ۳۰۰ ساله دنیا در منطقه ریگان به واقع گردیده، این نمونه درخت کهور در منطقه از نظر ارتفاع و س طح کشت بینظیر است.
روستای هدف گردشگری و کوهستانی زیارت شاه: این روستای سیاحتی و زیارتی در ۶۵ کیلومتری جنوب غربی مرکز شهرستان قرار دارد و در طول سال خصوصا فصل تابستان پذیرای تعداد زیادی از گردشگران می باشد، و جز بخش گنبکی شهرستان ریگان می باشد.

شهرستان نرماشیر
این شهرستان با حدود ۲۹۹۳ کیلومتر مربع برابر ۱/۶ درصد از پهنه استان را به خود اختصاص داده است. نرماشیر از شمال به کرمان، از خاور به فهرج، از باختر به بم و از جنوب به ریگان کرانمند است.
در پایان سال ۱۳۹۱ شهرستان نرماشیر دارای ۲ بخش، ۴ دهستان، ۲ نقطه ی شهری، ۸۳ آبادی دارای سکنه و ۷۹ آبادی خالی از سکنه است. شهرستان نرماشیر دارای آب و هوای صحرایی است که منطقه ی پست کویری را در برمی گیرد.
براساس سرشماری سال ۱۳۹۰ شهرستان نرماشیر ۵۸۲۲۹ نفر جمعیت دارد که ۸۲۱۶ نفر در شهرها و ۵۰۰۱۳ نفر در روستاها زندگی می کنند و ۳۰۴۷۹ نفر آنها مرد و ۲۷۷۵۰ نفر زن هستند.
نرماشیر دارای موقعیت مناسب کشاورزی بوده و تولیدات مختلف باغی و زراعی آن دارای شهرت است وجود ارگ باستانی، تل آتشی دارستان، کلوتهای علی آباد و ضياء آباد، میل نادری، قلعه ی خان، سد نساء یادگار تادود خاتون دختر اردشیر بابکان و نیز شخصیتهایی چون محمد رهنی نرماشیری از پیشینه ی تاریخی و ارزش های فرهنگی آن سخن می گوید نرماشیر ۲۸۵۰۲ هکتار عرصه های جنگلی و ۲۵۸۸ هکتار فضای سبز دارد.
لازم به ذکر است که نرماشیر در گذشته به عنوان یکی از پایگاه های معتبر تجاری به شمار می رفته است. به گونه ای که هر روز کاروان های متعددی از آن به مقصدهای گوناگون به راه می افتاد و کاروان های تجاری دیگری به این شهر وارد می شد.

شهرستان کهنوج
شهرستان کهنوج در فاصله ی ۳۲۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان واقع شده است.

 

جاذبه های گردشگری
قلعه تاریخی کهنوج:

قلعه تاریخی کهنوج که بر بالای تپه ای در حاشیه شهر کهنوج واقع گردید یکی از مهم ترین آثار تاریخی و فرهنگی شهرستان میباشد و به نگین شهر کهنوج تعبیر گردیده است .
 

زیارت بی بی طیبه:
در ۸ کیلومتری جنوب شهر کهنوج کوههای جنوب کهنوج) زیارت بی بی طیبه از فرزندان امام موسی کاظم
(ع) قرار دارد و با توجه به اینکه زیارتگاه فوق در منطقه ای زیبا واقع گردیده، مکان جالب توجهی جهت زیارت و سیاحت می باشد.
 

منطقه حفاظت شده مهروئيه:
جنگل و منطقه حفاظت شده مهرویه که از آثار ثبت شده ملی میباشد در حاشیه کوههای کلمرز در بخش فارياب واقع شده و یکی از زیباترین جنگلهای استان محسوب می شود.
تنگ زرچین: درهای پر از نخل و رودخانه ای فصلی که به وقت زمستان و بهار جاری می شود و در شمال غربی شهر کهنوج و ابتدای کوههای کلمرو واقع است.
درگز یک آبادی کوهستانی بدون سكنه، در جنوب روستای چاه زیارت بخش مرکزی کهنوج واقع است، درهای بسیار زیبا و پر از نخل می باشد و اکنون یک سد آبخیزداری، چندسالی در آن جا احداث گردیده که بر زیبایی آن افزوده است.

زیارت دیوان مراد:
یک آبادی برگرده کوه کلمرز که هنوز دست کم ۱۵ خانوار در آنجا زندگی می کند، امامزاده ای دارد که از همه نقاط شهرستان به زیارت آن می روند.
زیارت شیث: در شمال روستای بنگرد و در دره ای از کوههای کلمرز قرار گرفته است.
 

قلعه ضرغام:
این قلعه در کنار تپه های حاشیه ی ناصرآباد قرار دارد و توسط ضرغام السلطنه ساخته شده است.
 

قلعه گلاشکرد:
- در حاشیه کوه و دهنه دره شور واقع شده که چندین تپه و محوطه باستانی اطراف آن قرار دارند و دره ای از انبوه نخل ها به زیبایی آن افزوده است. - نخلستان های بارگاه که در دره های پیرامون آن قرار دارند. - منطقه دیدنی آب باریک که ایام عید افراد زیادی از آن جا دیدن می نمایند. - باغ های مرکبات روستای دهکهان و داشته های طبیعی و دلپذیر در این روستا .
 

تنگ آبشوئيه:

این آبادی در موردان است، تنگه ای که به تونل سبز شهرت یافته، جایی که در تابستانها خوش آب و هواترین جای در این شهرستان است.
جنگل کنار عشقی این جنگل در محدوده ی روستای چاه ریگان واقع شده و در کنار باغهای مرکبات و نخلستان ها و مزارع کشاورزی که البته در تمام روستاهای کهنوج، فضای سبزی از مزارع کشاورزی (با کشت خیار، گوجه و هندوانه و چشم اندازی بسیار زیبا و متنوع را به تماشا می گذارد، با حضور در این مزارع کشاورزی میشود به حد وفور از طبیعت خدادادی لذت برد.
 

گرگ سلیمانی:
در ۱۰ کیلومتری جنوب غربی شهر کهنوج برگرده کوهی است که میتوان از آن شهر کهنوج را مشاهده نمود، دارای چند چشمه آب گرم و یک رشته قنات و یک باغ بسیار زیبا با درختان کهنسال جم و انبه و مرکبات و نخلیات و چند دره پر از نخل با چشمه سارهایی شیرین در مجاورت خود دارد. همچنین امامزادهای بنام پیرگرگ در آنجا واقع است که کتیبه آن چندین سال پیش به سرقت رفته است، طبق تحقیقات بعمل آمده متعلق به صدر اسلام و به خط کوفی نوشته شده بوده که نام علی بن حسین بن علی بن قبيلة آل طاهان مؤذن مسجد کوملین برآن حک شده بوده.

رزان:
درهای سرسبز، به درازای ۲کیلومتر، که بیش از سه هزار نخل دارد و در وسط کوهستان گروک واقع شده و پر از پرندگان کبک، تیهو است، در قسمت ارتفاعات غربی آن معدن کروم می باشد.
 

گیشکندر:
در فاصله ۳ کیلومتری ش هر کهنوج که امامزاده بی بی طیبه از نوادگان امام موسی بن جعفر(ع) در آنجا مدفون است و در حاشیه جنوبی شهر ابتدای ارتفاعات موسوم به دمیلک واقع است. روزهای جمعه خانواده های بسیاری از اهالی شهر کهنوج و روستاهای مجاور به این پارک طبیعی می آیند، پارکی که در آن نخلستان های کهنسالی سر به آسمان می سایند.
 

شهرستان رودبار جنوب:
شهرستان رودبار جنوب در فاصله ی ۳۳۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان واقع شده است.
جاذبه های گردشگری - قلعه خرگ مختارآباد - قلعه اسلام آباد - قلعه نور کهنه هشتوگان - زیارت چهل تن - زیارت پنج تن و زیارتگاه میرتعداد.
تالاب جازموریان: در زمان خشکی، بستر تالاب برای برگزاری تورهای کویرگردی، ماجراجویانه کایت سواری و اتومبیل رانی در زمین های هموار استفاده میشود و در زمان ترسالی و شکل گیری دریاچه، برای برگزاری تورهای تفریحی جهت تماشای حیات وحش خصوصا پرندگان مهاجر، تورهای تحقیقاتی، صید و ورزشی استفاده از تپه های شنی اطراف تالاب در بخش جنوبی، جهت ورزش های مناسب در تپه های شنی که نمونه ی این تورها در کشورهای حاشیه خلیج فارس برگزار می شود و درآمد کلانی را هم نصیب این کشورها می کند، مناسب می باشد.
 

شهرستان منوجان
شهرستان منوجان در فاصله ی ۴۲۳ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان واقع شده است.

 

جاذبه های گردشگری
قلعه تاریخی منوجان از جاذبه های گردشگران این شهرستان می توان به قلعه تاریخی منوجان که در مرکز شهرستان واقع شده و قدمت آن به دوران تیموریان می رسد نام برده این قلعه بواسطه موقعیت خاص آن شعيشه مورد توجه حکام و پادشاهان منطقه بوده است.
از بررسی سفال های موجود در قلعه چنین استنباط می شود که از اوایل اسلام تا قرن هفتم و هشتم هجری این قلعه مسکونی بوده و زندگی در آن تداوم داشته است - منطقه (محوطه باستانی تجداتو که در جنوب غربی منوجان واقع می باشد. - تپه های تاریخی و باستانی کپن داووتی (جنوب منوجان) - تپه های باستانی کپتک در شرق متنجن - تپه باستانی گل سرخ (چیل دهنو منوجان )- محوطه باستانی کهیتشاهان که دارای قتات بوده و گذرگاهی تاریخی می باشد که بنا به قولی نادرشاه افشار زمانی که به هندوستان عزیعت مینموده در این منطقه مدتی اقامت داشته و سنگ بندهای آن ها هنوز باقیست و قنات موجود هنوز آباد و دارای نخلستانی است سرسبز که دارای سکنه می باشد. - قلعه باستانی کنر ۸ کیلومتری منوجان که بنا به روایتی کنر نام قرنی قوی بوده که در این قلعه حکومت می نموده و جای استبل اسب های وی همچنان باقی است .باغ روضه ارم در ۱۲ کیلومتری منتوجان - محوطه های باستانی جگستان و ککستان در ۳۰ کیلومتری شرق منوجان - محوطه های باستانی کوه شهر بنگ و سرگرو که دارای ۷ تپه باستانی می باشد در جنوب منوجان واقعند. محوطه باستانی سوختگان باز گردومغ مهر که در جنوب شرقی منوجان واقع می باشند - زیارتگاه عباس بن موسی بن جعفر در شرق منوجان -زیارت شاه الشرق (شیخ جلال الدين شاه الشرق نورانی واقع در قلعه (مرکز) منوجان - زیارت بی بی مریم واقع در قلعه منوجان (مرکز شهریار - زیارت حاجی ابراهیم از نوادگان امام محمدباقر(ع) در نزدیکی محوطه باستانی مغ مهر در شرق منوجان - آبگرم منوجان بعد از اورژانس منوجان - آبگرم دبران واقع در روضه ارم - آبگرم بی بی سانیمه واقع در روضه ارم - آبگرم گنو در ۲۰ کیلومتری منوجان جاده قلعه گنج - منوجان - طاق سنگی که به گفته بعضی افراد در زمان شاه عباس کبیر ساخته شده است.
 

باغ روضه ارم
باغ روضه ارم در فاصله ۱۲ کیلومتری جنوب واقع شده است. باغی است پوشیده از درختان تنومند انبه و جم و نخل های خرما که دیدن آن خالی از لطف نخواهدبود.
 

شهرستان قلعه گنج
شهرستان قلعه گنچ در فاصله ی ۴۳۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان واقع شده است.
نام قلعه گنج از دو بخش قلعه به معنای برج و بارو و نج به معنای دفینه و ارزشهای باقیمانده از گذشته های دور آمده است. وجود قلعه های متعدد در این شهرستان و آثار به دست آمده از تپه های تاریخی و زمین های این منطقه حتی در روزگاران گذشته موجب شده تا این نام برای منطقه انتخاب شود.
جاذبه های گردشگری
چشمه آبگرم مرتفع علی چاه تو روز این چشمه در منطقه ی قلعه گنج نزدیکی آبادی چاه نوروز در سمت راست جاده قلعه گنج به منوجان قرار دارند و از جهت حوضه آبریز به جازموریان تعلق می گیرد. از دیگر جاذبه های این شهرستان می توان شهر تاریخی هزاره رمشک، شهر حیدر در زیر دامنه ی مارته تپه تاریخی ملات تأتر را نام برند می گیرد.

شهرستان فاریاب
شهرستان فاریاب با مساحتی حدود ۲۳۴۶۸ کیلومتر صریح با فاصله ۴۴۰ کیلومتری مرکز استان واقع شده است. از شمال به شهرستانهای ارزوئیه، بافت از جنوب به هرمزگان شهرستان رودان از مشرق به شهرستان عنبرآباد و جیرفت و از مغرب به شهرستان حاجی آباد مجاور و دارای ۴ دهستان به نامهای ۱- مهروئیه ۲-گلاشگرد ٣- هور - زهمگان می باشد
 

جاذبه های تاریخی
نقوش برجسته تنگ موردان با قدمت ۳۰۰۰ ساله از شاخص ترین آثار باستانی این منطقه به شمار می رود.
 جاذبه های طبیعی
 جنگل مهروئیه با وسعت 6000 هکتار (ثبت یونسکو )گدار، جنگ بادام وحشی، تنگ آبشوئیه از جمله جاذبه های طبیعی این منطقه می باشند.

کرمان از ديدگاه سیاحان و جهانگردان

مارکوپولو
مارکویولو جهانگرد معروف ونیزی که در قرن هفتم هجری (در سال ۱۶۵۵ م) به کرمان آمده شرح می دهد دختران و زنان کرمانی پارچه های ابریشمی را یا ظرافت و بسیار پر رنگ و به اشكال حيوانات و یا سایر نقوش میبافند این پرده ها آن قدر زیباست که دید نشان انسان را جادو می کنند.
تاورنیه
تاورنیه جهانگرد و بازرگان فرانسوی به کرمان آمد تا پشم مرغوب کرمان را برای بافت پارچه های ماهوت خریداری کرده و به فرانسه ببرد. او در سفرنامه خود جمعیت زردشتیان کرمان را در دوره صفویه ده هزار نفر تخمین زده است.
هری پاتیتجر
یکی از جهانگردان معروف هنری پاتینجر انگلیسی است که در سال ۱۳۲۴ عرق برابر با ۱۹ ۱۸ و در زمان فتحعلی شاه قاجار به ایران و کرمان آمد. پاتينجر کتابی به نام سفرنامه پاتینجر منتشر کرده که یک قسمت سفرنامه حاکی از شرح عادات و شستن مردم و جماعات و مسیر مسافرت و خلاصه اوضاع جغرافیایی است و قسمتی دیگر مشتمل بر تاریخ بلوچستان و کرمان است او ماجرای فتح کرمان و دستگیری لطفعلی خان زند را چنین شرح می دهد پس از آنکه کرمان چند ماه به محاصرة آقا محمدخان قاجار افتاد بسیاری از ساکنان شهر از بی غذایی و بی آبی به هلاکت رسیدند . لعطفعلی خان پس از مشاهده این وقت به کمک چند تن از هواداران رسید و شجاع خود در تاریکی شهر از میان صف محاصره کنندگان موفق به فرار شد و از کرمان به شهر بم رفت در این شهر حکمران بم به او خیانت کرده و دستگیرش نموده نزد آقا محمد خان فرستاد و او با دستان خود دو چشم لطفعلی خان زند را در آورد و در تهران او را به هلاکت رساند. پاتينجر در مورد این واقعه چنین ادامه می دهد. برای اینکه آقا محمد خان سقوط کامل زندیه را جشن بگیرد تصمیم گرفت که در محلی که لطفعلی خان دستگیر شده مناره ای از کله مقتولان بر پا سازد لذا 600 نفر از اسرا را سربریده و سر آنها را به وسیله 300 اسیر دیگر که هر یک حامل دو سر از رفقای خود بودند به بم فرستاد و در آنجا این بیچاره ها دچار همان سرنوشت رفقای خود شده و به محض ورودطبق حکم آقا محمد خان به قتل رسیدند و هرمی از سرهای آنان بر پا شد که در سال  ۱22۵ ه.ق برابر با ( 1801 میلادی) من که به آن شهر رفتم هنوز وجود داشت و این نشان از طبع خوانخوار و تشنه به خون این فاتح بود.
سایکس:
سایکس جهانگرد دیگر انگلیسی که در همان دوره قاجاریه به کرمان آمده است .(سفر او به این منطقه در سال ۱2۸۱ مق برابر با ۱۹۲۰ میلادی) بوده است. به تهیه نقشه از کرمان تبادرت کرده و آثار تاریخی کرمان و همچنین شال و قالی بافی و رونق آن در کرمان را توصیف کرده است سایکس در سفرنامه خود از محلات کرمان از جمله باغ زریسف، تندستان و همچنین از محله زردشتیان کرمان نام می برد و می نویسد. این محله به دست مهاجران افغان ویران شد همچنین در سفرنامه  خود از آثار و خرابه هایی که قشون آقا  محمد خان هنگام محاصره کرمان به وجود آورده نام می برد و در جایی ذکر می کند که قبه سبز در سال ۱۳۱۳ ه.ق (برابر با ۱۸۹۶ م) از برجسته ترین ابنیه کرمان به شمار می رفت و در آن تاریخ زلزله ی آن را که رو به ویرانی نهاده به کلی منهدم و ويران ساخت و ادامه می دهد در کرمان روی هم رفته ۹۶ مسجد و ۱۶ باب مدرسه دایر است و شهر 50 حمام و ۸ کاروانسرا دارد.
ادوارد براون:
ادوارد براون مستشرق معروف انگلیسی که در زمان قاجاریه به ایران و کرمان آمد در سال ۱۳۰۴ مقی برابر با ۱۸۸۷ میلادی) مانند سایکس از آثار تاریخی و بافت شالهای  بسیار زیبا به وسیله زنان کرمان سخن به میان آورده و توقف او در کرمان چنان برایش دلچسب بوده که خیال مداومت داشته بر اون با بسیاری از مردم کرمان حشر و نشر داشته و اطلاعات جالبی از آنان به دست داده است کتاب و سفرنامه او به نام (یک سال در میان ایرانیان نام دارد که این کتاب به وسیله ذبیح ال منصوری ترجمه و چاپ شده است).
مريت هاكس:
 مريت شاکی بانوی سیاح انگلیسی است که در اواخر قرن ۳۱۹ به ایران آمد و ترانه و با این عنوان می باشد (ایران، افسانه ، واقعیت) این سفرنامه به وسیله آستان قدس رضوی منتشر گردیده و در سال ۱۳۶۸ من به چاپ رسیده است.
مريت هاکی در سفرنامه اش  اهميت قنات را در نقاط کم آبی چون برد و کرمان مورد مطالعه قرار داده حاج سیاح محلاتی که در زمان قاجاریه میزیسته  است (دوران محمد شاه، ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه) و ۹۲ سال عمر کرده در سفرنامه و یا سیاحت نامه اش از ظلم و ستم که در دوران قاجاریه بر مردم ایران و کرمان گذشته سخن به میان آورده.

 

کلیه حقوق به آزانس مسافرتی تاپ سیر تعلق دارد.شمارنده